Hydrolat z Róży Białej  Bułgarski 100 ml
Esent

Hydrolat z Róży Białej Bułgarski 100 ml

17,97 zł
Przejdź do sklepu

Dostawa od 12,69 zł

Opis

METRYKA PRODUKTU Hydrolat z Róży Białej 100 ml. Surowiec kosmetyczny (Raw Material): Hydrolat z Róży Białej Nazwa INCI: Rosa Alba Flower Water, Aqua, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Citric Acid Numer CAS: 90106-38-0 Numer EINECS: 290-260-3 Jakość: 100% naturalny destylat z kwiatów róży białej, konserwowany.

Metoda pozyskiwania: Destylacja parą wodną świeżych kwiatów Róży Białej (Rosa Alba) z upraw w Bułgarii.

Właściwości fizyczne: Postać: Klarowny, bezbarwny płyn.

Zapach: Głęboki, szlachetny, różany. pH: ok. 6.0 (odczyn zbliżony do neutralnego).

OGÓLNE PRZEDSTAWIENIE PRODUKTU Hydrolat z róży białej to jedna z najbardziej luksusowych i cenionych wód kwiatowych. Pozyskiwany jest w słynnej bułgarskiej Dolinie Róż jako produkt uboczny destylacji cennego olejku eterycznego. W przeciwieństwie do zwykłych "wód różanych", jest to autentyczny destylat, który zawiera rozpuszczalne w wodzie, bioaktywne składniki roślinne oraz śladowe ilości olejku różanego. Jego głęboki aromat i delikatne, ale skuteczne działanie czynią go idealnym składnikiem kosmetyków najwyższej jakości. GŁÓWNE SKŁADNIKI AKTYWNE Śladowe ilości olejku eterycznego: Odpowiadają za piękny, naturalny zapach oraz właściwości relaksujące, antyseptyczne i kojące.

Flawonoidy: Naturalne antyoksydanty, które działają przeciwzapalnie i wzmacniają naczynia krwionośne.

DZIAŁANIE PRODUKTU Działanie Łagodzące i Kojące: Delikatnie koi i relaksuje skórę. Skutecznie zmniejsza zaczerwienienia i podrażnienia. Jest idealnym składnikiem preparatów do demakijażu i pielęgnacji okolic oczu, redukując oznaki zmęczenia.

Nawilżenie i Poprawa Wyglądu Skóry: Delikatnie nawilża, wiążąc wodę w naskórku. Poprawia mikrokrążenie, dzięki czemu cera staje się odświeżona i promienna.

Działanie Antyseptyczne i Regenerujące: Działa antyseptycznie i przeciwzapalnie. Przyspiesza gojenie się drobnych ran i wspomaga procesy regeneracji naskórka.

STOSOWANIE W FORMUŁACH KOSMETYCZNYCH Zalecane stężenie: 30–100%.

Przeznaczenie w formułach: Jest znakomitym surowcem do tworzenia szerokiej gamy kosmetyków.

Jako faza wodna: Idealny jako baza lub składnik aktywny w tonikach, mgiełkach, płynach micelarnych oraz jako faza wodna w lekkich kremach i serum.

Wzbogacający dodatek: Doskonale sprawdza się jako składnik hipoalergicznych perfum czy płynów do higieny intymnej, wnosząc do formulacji swoje cenne właściwości i piękny zapach. WAŻNE INFORMACJE DOTYCZĄCE STOSOWANIA W przypadku cery bardzo delikatnej i wrażliwej, zaleca się stosowanie hydrolatu w formulacjach po uprzednim rozcieńczeniu go wodą demineralizowaną w stosunku 1:1. Przed wprowadzeniem do nowej formuły zawsze zalecana jest próba na niewielkim fragmencie skóry. PRZECHOWYWANIE Produkt należy przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w chłodnym i ciemnym miejscu. POCHODZENIE PRODUKTU Surowiec jest pozyskiwany i destylowany w Bułgarii.