Olejek eteryczny Lawendowy, z Lawendy Do ŚWIEC, KREMÓW, MAŚCI 30ml Chmara B
Chmara Blend

Olejek eteryczny Lawendowy, z Lawendy Do ŚWIEC, KREMÓW, MAŚCI 30ml Chmara B

27,82 zł
Przejdź do sklepu

Dostawa od 12,69 zł

Opis

Olejek Eteryczny Lawendowy BlendTen produkt jest to surowiec kosmetyczny, nie kosmetyk. Zawarte poniżej informacje pochodzą z ogólnie dostępnych źródeł i mówią o potencjalnym zastosowaniu i właściwościach produktu. Surowiec jest półproduktem do dalszego tworzenia kosmetyków.

SkładINCI: LAVANDULA ANGUSTIFOLIA OIL & PARFUMMieszanka olejków lawendowych (Lavandula angustifolia L.) oraz innych naturalnych składników. CharakterystykaOlejek lawendowy, pozyskiwany z kwiatów lawendy lekarskiej, posiada słodki, lekki kwiatowy zapach dzięki obecności linalolu.  Jest znany z właściwości łagodzących napięcie i stres oraz działanie przeciwbólowe.  Działa kojąco na emocje, łagodzi stany depresyjne i działa antyoksydacyjnie dzięki zawartości fitosteroli, flawonoidów i garbników.

Kraj pochodzeniaKolor: Bezbarwny do jasno-żółtego Pojemność: 30mlOpakowanie: szklaneSurowiec kosmetyczny do dalszego przetwarzaniaUWAGA: na etykiecie są piktogramy i hasła ostrzegawcze, które muszą być na etykiecie.  Substancje dozuje się według zaleceń IFRY.

Potencjalne Działanie olejku lawendowegoOdprężające i kojące: pomaga zwalczać stres, wycisza i relaksuje.

Wpływ na ciało: zmniejsza produkcję łoju, wspomaga regenerację skóry, łagodzi bóle głowy i przeziębienie.

Działanie antybakteryjne: zwalcza bakterie powodujące infekcje skórne, łagodzi skutki ukąszeń owadów.

Potencjalne ZastosowanieKremy na trądzik: działa bakteriobójczo, zmniejsza wydzielanie łoju, łagodzi stany zapalne, przyspiesza regenerację zmian potrądzikowych.

Działanie antycellulitowe i ujędrniające: kilka kropli olejku można dodać do balsamu lub kremu do ciała.

Dodatek do kąpieli: kilka kropli olejku eterycznego dodane do wody sprawia, że kąpiel staje się bardziej relaksująca.

Potencjalne ZastosowanieKremy na trądzik: działa bakteriobójczo, zmniejsza wydzielanie łoju, łagodzi stany zapalne, przyspiesza regenerację zmian potrądzikowych.

Działanie antycellulitowe i ujędrniające: kilka kropli olejku można dodać do balsamu lub kremu do ciała.

Dodatek do kąpieli: kilka kropli olejku eterycznego dodane do wody sprawia, że kąpiel staje się bardziej relaksująca.

Kompozycje zapachoweOlejek lawendowy dobrze komponuje się z olejkami:Cytrynowymcedrowymcyprysowymeukaliptusowym grejpfrutowym z drzewa herbacianego kminkowym rozmarynowym miętowym Stosowanie olejków eterycznychDo kąpieli: 3-6 kropli na wannę z ciepłą wodą. Do masażu: 2 krople olejku eterycznego na łyżkę olejku bazowego.

Do aromatyzacji pomieszczeń: 5 kropli na 1 litr wody w nawilżaczu lub rozpylaczu.

UwagiNa etykiecie znajdują się niezbędne hasła ostrzegawcze oraz piktogramy zgodne z Kartą Charakterystyki.