Opis
Witaj w świecie zdrowia i urody NATURINIOferujemy Państwu szeroką gamę zdrowych, naturalnych, produktów takich jak: zimnotłoczone oleje, aromatyczne przyprawy, słodkie miody oraz bakalie.
Jesteśmy producentem zimnotłoczonych olei marki Naturini, dlatego kupując u nas, otrzymają państwo produkt najwyższej jakości, w 100% naturalny bez GMO.
OLEJEK PERILLA Z PACHNOTKI 30ml• Oryginalny, tłoczony na zimno• Nierafinowany, bez konserwantów i sztucznych barwnikówINCI: Perilla Ocymoides Seed OilNaturalny olejek perilla pozyskiwany z tłoczenia na zimno nasion pachnotki już dawno temu w krajach azjatyckich wykorzystywany był w celach kulinarnych i leczniczych. Nasiona pachnotki to bogate źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych NKKT. Dzięki świetnym właściwościom przyczyni się do poprawy kondycji każdego rodzaju skóry.
Olej wykazuje silne działanie przeciwzapalne, przeciwalergiczne, łagodzi swędzenie i zaczerwienienie skóry.
Doskonały do pielęgnacji skóry atopowej, suchej, łuszczącej się. Dzięki niskiej zawartości kwasu oleinowego jest także idealnym składnikiem do pielęgnacji cery tłustej, trądzikowej.
Zastosowanie:zmiękcza, wygładza i uelastycznia skórę.wwykazuje działanie regenerujące, przeciwzapalne, przeciwbakteryjne (przeciwdziała bakteriom powodującym powstawanie zmian trądzikowych), łagodzi podrażnienia i zmiany trądzikoweprzyspiesza gojenie ran i oparzeńchroni przed zaczopowaniem ujść gruczołów łojowychłagodzi egzemy o podłożu atopowymdziała wzmacniająco na suche włosy i paznokcieTYLKO u nas do wyboru butelka z pipetką lub atomizerem. Podczas składania zamówienia prosimy o informację o wyborze butelki z atomizerem, ponieważ domyślnie wysyłamy butelkę z pipetą.✅ Proponowany sposób wykorzystania:Istnieje kilka metod aplikacji tego oleju. Najczęściej spotykanym jest punktowe nakładanie nierozcieńczonego oleju z pachnotki na wybrane partie skóry, które wymagają jego skoncentrowanego działania. Jednak nie ma zastrzeżeń co do aplikacji oleju na całą twarz.
Olej perilla to olej który dobrze współpracuje z innymi olejami dostępnymi w Naturini, dlatego można go łączyć w pielęgnacyjne mikstury np. z olejem jojoba, arganowym, czy z pestek malin.
Dbamy o bezpieczny transport, aby otrzymali Państwo produkt najwyższej jakości:• oleje rozlewamy do butelek z grubego, ciemnego szkła. Chroni to przed działaniem promieniowania słonecznego, które powoduję utlenianie wrażliwych kwasów tłuszczowych.
Ze względu na wysoką zawartość kwasów nienasyconych polecamy stosować go w produktach kosmetycznych jako substancję czynną w ilości 10-20%.
Oleje Naturini z powodzeniem mogą być wykorzystane jako podstawowy składnik do produkcji naturalnych kosmetyków
