Olej Ze Słodkich Migdałów Tłoczony W Polsce 100ml
Naturini

Olej Ze Słodkich Migdałów Tłoczony W Polsce 100ml

18,73 zł
Przejdź do sklepu

Dostawa od 12,69 zł

Opis

Witaj w świecie zdrowia i urody NATURINIOferujemy Państwu szeroką gamę zdrowych, naturalnych, produktów takich jak: zimnotłoczone oleje, aromatyczne przyprawy, słodkie miody oraz bakalie.

Jesteśmy producentem zimnotłoczonych olei marki Naturini, dlatego kupując u nas, otrzymają państwo produkt najwyższej jakości, w 100% naturalny bez GMO.

OLEJ ZE SŁODKICH MIGDAŁÓW 100ml• Tłoczony w Polsce w temperaturze poniżej 40° C• Nierafinowany,  bez konserwantów i sztucznych barwników• Świeży, tłoczony na bieżącoINCI: Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) OilNumer CAS: 8007-69-0Olej ze słodkich migdałów działa przeciwstarzeniowo i nawilżająco. Stanowi świetną bazę dla domowych kosmetyków oraz jest bogatym źródłem minerałów i witamin,a  w szczególności witaminy A i  E czyli naturalnego przeciwutleniacza.

Zastosowanie:nawilżenie dla dłoni i stóp z pękającą skórąjako delikatny peeling do twarzypomocny w demakijażujako dodatek do kremu na nocniezbędny w kuracji regenerującej do włosówjako balsam zmiękczający ustaTYLKO u nas do wyboru butelka z pipetką lub atomizerem. Podczas składania zamówienia prosimy o informację o wyborze butelki z atomizerem, ponieważ domyślnie wysyłamy butelkę z pipetą.

Dlaczego warto stosować olejek migdałowy?łatwo się rozsmarowuje i szybko wchłania;przywraca skórze blask;usuwa martwe komórki i dogłębnie nawilża;łagodzi podrażnienia i jest delikatny;może spowolnić starzenie się skóry;ma piękny orzechowy zapach.nie wymaga rozcieńczania i może być stosowany bezpośrednio na skórę jako serum. Warto również wzbogacić nim krem, balsam lub maseczkęMoże być stosowany wyłącznie na zimno, nie należy go podgrzewać, gdyż powoduje to utratę wartości odżywczych.

Dbamy o bezpieczny transport, aby otrzymali Państwo produkt najwyższej jakości:• oleje rozlewamy do butelek z grubego, ciemnego szkła. Chroni to przed działaniem promieniowania słonecznego, które powoduję utlenianie wrażliwych kwasów tłuszczowych.

Ze względu na wysoką zawartość kwasów nienasyconych polecamy stosować go w produktach kosmetycznych jako substancję czynną w ilości 10-20%.

Oleje Naturini z powodzeniem mogą być wykorzystane jako podstawowy składnik do produkcji naturalnych kosmetyków jak mydeł czy kremów.