Olej Kameliowy nierafinowany Organic 10 ml Your Natural Side
inna marka

Olej Kameliowy nierafinowany Organic 10 ml Your Natural Side

8,00 zł
Przejdź do sklepu

Dostawa od 13,90 zł

Opis

Olej Kameliowy nierafinowany Organic10 mlJak upiększa:skóra dojrzała z pierwszymi oznakami starzenia: wygładza i opóźnia powstawanie zmarszczekzniszczone, puszące się włosy: nawilża i ułatwia pielęgnacjęhamuje nadmierne wypadanie włosówoczyszcza skalp z zanieczyszczeń i łupieżuleczy łupieżOlej kameliowy to uniwersalny kosmetyk z naturalnym składem, uzyskiwany w procesie tłoczenia na zimno nasion Camellia oleifera. Dzięki swoim wyjątkowym właściwościom świetnie sprawdza się w pielęgnacji skóry dojrzałej, suchej, delikatnej i mieszanej. Poskramia puszące się włosy, a zniszczone i osłabione skutecznie nawilża i odżywia. Łagodny dla skóry głowy; wspomaga walkę z łupieżem i nadmiernym wypadaniem włosów. Zawiera drogocenne nienasycone kwasy tłuszczowe – szczególnie kwas oleinowy (omega-9) o silnym działaniu antyoksydacyjnym.

Płynny olej o jasnozłotym kolorze i przyjemnym słodkim zapachu.

Krok w pielęgnacji+Zatosowanie oleju kameliowego w pielęgnacji:jako zamiennik kremu – nałóż kilka kropel bezpośrednio na zwilżoną skórę całej twarzy, szyi i dekoltu lub punktowo. Dla wzmocnienia efektu możesz uprzednio wymieszać w dłoni olej z ulubioną wodą kwiatową lub kwasem hialuronowym w żelu – dostarczysz w ten sposób skórze więcej cennych składnikówjako „balsam” do ciała – nałóż olej tuż po kąpieli! Zastosowanie na uprzednio zwilżoną skórę, nie tylko ułatwi aplikację olejku, ale również pomoże w jego wchłanianiu się. Opcja dla leniwych: do wanny z ciepłą wodą wlej 1-2 łyżek stołowych oleju. Po tak przygotowanej kąpieli, na Twojej skórze pozostanie cienka warstewka oleju, którą możesz wmasować lub pozostawić do wchłonięciamasaż wybranych partii ciała – stosuj samodzielnie lub zmieszaj z innym olejem np. olejem ze słodkich migdałów, olejem z pestek winogron lub olejem ryżowym, dla uzyskania bardziej oleistej konsystencji, następnie rozgrzej w dłoni i wykonaj masaż wybranych partii ciała. Możesz dodawać różne naturalne olejki eterycznewzbogacenie kremu / balsamu – zmieszaj w dłoni olej z ulubionym kremem lub balsamem tuż przed użyciem, a następnie wmasuj w skóręmaska na skórę głowy – wmasuj olej w skórę głowy w ilości 2 łyżek stołowych minimum 1 godzinę przed jej umyciem, w celu dostarczenia jej cennych składnikówmaska na włosy – nałóż na suche bądź zwilżone wodą i/lub żelem aloesowym/hialuronowym włosy minimum 20 minut przed ich umyciem, a następnie zmyj olej delikatnym szamponem. Taką mieszankę możesz pozostawić na włosach także na dłuższy czas, np. całą noc. W razie użycia zbyt dużej ilości oleju – najpierw nałóż porcję odżywki do włosów, by zemulgować olej, a następnie umyj szamponemzabezpieczenie końcówek włosów – wetrzyj kilka kropli oleju w suche bądź mokre końcówki włosówpreparat na zrogowaciałą skórę – niewielką ilość oleju wmasuj w twardą skórę pięt, łokci lub kolan. Możesz zastosować olej również jako wsparcie dla kuracji regenerującej dla popękanych pięt lub suchych dłoni. W tym celu przed snem wmasuj olej w skórę pięt/rąk (np. dodatkowo na stosowany zazwyczaj krem), a następnie załóż bawełniane skarpetki/rękawice. Możesz również wcześniej dodatkowo owinąć stopy/ręce foliąjako odżywka do paznokci – kilka kropel oleju wmasuj w paznokcie oraz skórki. Możesz dodać także kilka kropli oleju rycynowegojako odżywka do rzęs i brwi – rozprowadź olej na całej długości rzęs oraz brwi, uważaj, by olej nie dostał się do okajako maska do twarzy – wymieszaj kilka kropli oleju z porcją wybranej glinki bądź glinek, dodaj ulubioną wodą kwiatową i mieszaj aż do uzyskania konsystencji pasty, nałóż na ok. 15 minut, po czym zmyj. W międzyczasie spryskuj skórę wodą roślinną, by nie dopuścić do całkowitego zaschnięcia maskiMocarze w składzie+Olej kameliowy nazywany jest również olejem herbacianym (nie mylić z olejkiem eterycznym z drzewa herbacianego). Drzewko, z którego pozyskiwane są nasiona kamelii jest symbolem dobrobytu i radości. Rośliny kameliowe uprawiane są głównie w Chinach i Japonii. Swoimi właściwościami i działaniem przypomina oliwę z oliwek, dlatego też nazywany jest oliwą z oliwek Dalekiego Wschodu. Drzewa kameliowe przypominają drzewa oliwne, również są podobnie uprawiane.

Surowiec użyty do produkcji posiada Certyfikat Soil Association Organic.

INCI Skład+Camellia Oleifera Seed Oil (olej kameliowy nierafinowany 100%)