Ekstrakt Olejowy z Palmy Sabałowej, Palma Sabałowa (Macerat) 50ml
Chmara Blend

Ekstrakt Olejowy z Palmy Sabałowej, Palma Sabałowa (Macerat) 50ml

18,42 zł
Przejdź do sklepu

Dostawa od 12,69 zł

Opis

Informacja o produkcie⭐Ten produkt jest to surowiec kosmetyczny, nie kosmetyk. Zawarte poniżej informacje pochodzą z ogólnie dostępnych źródeł i mówią o potencjalnym zastosowaniu i właściwościach produktu. Surowiec jest półproduktem do dalszego tworzenia kosmetyków.

Ekstrakt olejowy z palmy sabałowej – skład i zastosowanie w kosmetyceEkstrakt olejowy z palmy sabałowej pozyskiwany jest owoców drzewa Serenoa repens, naturalnie występującego w regionach tropikalnych, takich jak Indonezja, Malezja, Nigeria czy Kolumbia. Olej ten charakteryzuje się obecnością kwasów tłuszczowych, m.in. laurynowego, mirystynowego, palmitynowego, oleinowego, linolowego i arachidowego, a także składników takich jak tokoferole, fitosterole oraz skwalen.⭐Informacja o produkcie⭐✅Skład: Helianthus Annuus (Sunflower) (80%), Serenoa repens fruit Extract (20%)✅Opakowanie: Szklane (w razie braku dostępności szklanych pojemników może być w plastikowym)✅Pojemność: 50ml✅Kolor: żółty✅Surowiec kosmetyczny: przeznaczony do amatorskiej i profesjonalnej produkcji kosmetyków⭐Jak stosować?✅Zalecane stężenie to od 1% do 100%.✅Dodaj go do ulubionego kremu, serum lub balsamu, lub tworząc z niego własny kosmetyk.⭐Zastosowanie w kosmetykachEkstrakt olejowy z palmy sabałowej jest stosowany w różnorodnych formulacjach kosmetycznych. Sprawdza się w produktach przeznaczonych do pielęgnacji cery mieszanej i suchej, gdzie może wpływać na sensoryczne właściwości kosmetyku, takie jak odczucie miękkości czy elastyczności.⭐Znajduje zastosowanie w:kremach, balsamach i lotionach do ciała,kosmetykach do pielęgnacji twarzy, w tym w preparatach po goleniu,maseczkach i odżywkach do włosów,olejkach do masażu i peelingach.⭐Sugerowane stężeniaW kosmetykach stężenie ekstraktu z palmy sabałowej może być dostosowane do rodzaju produktu:w kremach i balsamach: 5-10%,w maseczkach i odżywkach do włosów: 5-15%,w olejkach do masażu i peelingach: nawet do 100%.