Chmara Blend, Olej jojoba golden zimnotłoczony, 200 ml
Dostawa od 12,69 zł
Opis
Chmara Blend, Olej jojoba golden zimnotłoczony, 200 mlOlej jojoba nierafinowany zimnotłoczony pozyskiwany jest z zarodków drzewa jojoba krzewu Simmondsia Chinensis . Olej jojoba w temperaturze pokojowej jest płynny o delikatnym orzechowym zapachu i bursztynowym kolorze, który w niskiej temperaturze ok 8-10C tężeje mogą pojawić się ciemniejsze przebarwienia.
Olej jojoba to płynny wosk, który jest bardzo odporny na ogrzewanie. Dlatego poleca się go jako faza olejowa do kremów, maść tam gdzie należy podgrzać olej.
Zawiera palmitynian cetylu, skwalan, fitosterole, niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, polifenole witaminy E,F, sole mineralne (miedź, selen, cynk, chrom, jod). Dzięki tym składnikom olej odżywia skórę, natłuszcza, chroni przed utratą wodą i działa jak naturalny przeciwutleniacz.
Zalicza się do olejów suchych, ponieważ pod względem chemicznym przypomina ludzkie sebum. Oznacza to, że olejek świetnie wchłania się, doskonale nawilżaj i wygładza. Olejek poleca się stosować np. w serum olejowym na dzień., do każdego rodzaju cery.
Właściwości oleju jojoba:Pielęgnacja włosów i skóry głowy: Nawilża regeneruje, polecany do pielęgnacji włosów wysokoporowatych, łagodzi świąd podrażnienia skóry i łupież.
Pielęgnacja Cery trądzikowej i mieszanej: Reguluje wydzielanie sebum, łagodzi stany zapalne skóry, zmniejsza trądzik, działa antybakteryjnie, nawilża. Świetnie sprawdzi się w pielęgnacji cery mieszanej, problematycznej i tłustejWłaściwości regeneracyjne: Dzięki wysokiej biozgodność ze skórą, wbudowuje się w cement międzykomórkowy skóry. Przez co zapobiega odwodnieniu wody, nie pozostawiając tłustego filmu, nawilża. Olejek polecany jest nawet do tych cer najbardziej wrażliwych jak dzięcięcych, atopowej, suchej. Wygładza delikatnie zmarszczki.
Olejek jojoba zimnotłoczony może być stosowany w pielęgnacji:cery łuszczącej się, suchej,cery normalnej, tłustej, mieszanej, trądzikowej,cery delikatnej i wrażliwej dla dzieci, niemowląt, dla kobiet w ciąży,Zastosowanie Oleju jojoba zimnotłoczonego w kosmetyce:Składnik perfum, olej jojoba w przeciwieństwie do alkoholu nie jest lotny, i trwałość perfum jest dłuższa.
Składnik olejów do demakijażuOlej bazowy do masażu twarzy i ciała.
INCI: Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed OilJest to surowiec kosmetyczny, nie kosmetyk
