Olej Jojoba Nierafinowany 50ml Chmara Blend
Chmara Blend

Olej Jojoba Nierafinowany 50ml Chmara Blend

25,81 zł
Przejdź do sklepu

Dostawa od 12,69 zł

Opis

Ten produkt jest to surowiec kosmetyczny, nie kosmetyk. Zawarte poniżej informacje pochodzą z ogólnie dostępnych informacji  dostępnych z internetu i w literatury.✅Olej Jojoba złoty zimnotłoczonyINCI Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil✅Surowiec kosmetyczny, opis powstał na bazie dostępnej literatury i ogólnej wiedzy z internetuOlejek Jojoba jest płynnym woskiem pozyskiwanym z zarodków drzewa Jojoba.✅Charakteryzuje się długą datą przydatności, gdyż jest odporny na jełczenie i wysokie temperatury.✅Budowa chemiczna olejku jojoba przypomina budowę sebum, czyli łoju wydzielanego przez ludzką skórę.✅Dzięki wysokiej zgodności ze skórą bardzo łatwo i głęboko się wchłania, dlatego można go stosować do każdego rodzaju cery.⭐Opis Oleju Jojoba✅INCI: Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil✅Postać oleju jojoba: żółty olej✅Pojemność: 50ml✅Opakowanie: Szklane✅Sugerowanie stężenie: 5-100%✅Surowiec kosmetyczny: polecane do tworzenia profesjonalnych kosmetyków, domowych maści, serum,✅Potencjalne właściwości oleju jojobaPielęgnacja włosów i skóry głowy: Może wspomagać regenerację i być polecany do pielęgnacji włosów wysokoporowatych.

Pielęgnacja cery trądzikowej i mieszanej: Może pomagać w regulacji wydzielania sebum oraz wspierać skórę w stanach zapalnych. Może sprawdzić się w pielęgnacji cery mieszanej, problematycznej i tłustej.

Właściwości regeneracyjne: Może wspierać kondycję skóry poprzez wbudowywanie się w cement międzykomórkowy, co może pomagać w ochronie przed odwodnieniem bez pozostawiania tłustego filmu.

Może być polecany do pielęgnacji skóry wrażliwej, w tym dziecięcej, atopowej i suchej. Może też wspierać wygładzanie drobnych zmarszczek.

Olej jojoba to niezastąpiony składnik naturalnej pielęgnacji, dostosowany do potrzeb każdej cery!✅Potencjalne Zastosowanie Oleju jojobaDo każdego rodzaju cery,Składnik w kosmetykach do pielęgnacji włosów, ponieważ nawilża i chroni włosy przed wysuszeniem, nadając im zdrowy wygląd i elastyczność.

Nośnik perfum-Perfumy na bazie oleju jojoba nie są tak lotne, jak na bazie alkoholu i ich trwałość jest dużo większa.

Olej jojoba jest również polecany dla osób z cerą trądzikową i mieszanaŚwietnie sprawdza się w demakijażu twarzy, zmywając nawet wodoodporny makijaż. Można również nakładać go na spierzchnięte usta, rozdwojone i suche końcówki włosów oraz paznokcie.