Betaina Kokosowa Kokoamidopropylobetaina 1kg  Chmara Blend Składnik Szampon
ZróbSwójKosmetyk

Betaina Kokosowa Kokoamidopropylobetaina 1kg Chmara Blend Składnik Szampon

42,69 zł
Przejdź do sklepu

Dostawa od 12,69 zł

Opis

Ten produkt jest to surowiec chemiczny, nie kosmetyk. Zawarte poniżej informacje pochodzą z ogólnie dostępnych źródeł i mówią o potencjalnym zastosowaniu i właściwościach produktu. Surowiec jest półproduktem do dalszego tworzenia produktów chemicznych.

Skład: Cocamidopropyl Betaine CAS: 1334422-09-1Kokoamidopropylobetaina jest amfoterycznym surfaktantem wytwarzanym na bazie oleju kokosowego. Kompatybilna z innymi kationowymi, anionowymi i niejonowymi środkami powierzchniowo czynnymi. Może być stosowana w szerokim zakresie pH i twardej wodzie.

Właściwości Betainy KokosowejPomaga wytwarzać gęstą, stabilną pianę.

W odżywkach do włosów używany jest jako zagęszczacz i środek antystatyczny.

Ma zdolności emulgujące i nawilżające, z tego względu jest często stosowany w olejkach i innych produktach do kąpieli.

Posiada działanie bakteriobójcze i antyseptyczne, dzięki czemu znajduje na przykład zastosowanie w produktach higieny osobistej czy jako łagodny składnik dezynfekujący w produktach do golenia lub peelingu.

Zalecenia Stosowania Betainy KokosowejKokoamidopropylobetaina może być używana samodzielnie, jako jedyny detergent ale szampon do włosów tylko na bazie tej substancji będzie miał mniejsze właściwości myjące. Dlatego kokoamidopropylobetainę lepiej łączyć na przykład z glukozydem decylowym, które razem dadzą bardzo dobre właściwości myjące i znakomitą pianę.

Sugerowane stężenie: od 4 do 40%.

Sugerowane ZastosowanieŚrodek myjący: Betaina kokosowa jest powszechnie stosowana jako delikatny środek myjący w produktach do pielęgnacji ciała, takich jak szampony, żele pod prysznic, mydła oraz pasty do zębów. Działa łagodnie i nie powoduje nadmiernego wysuszania skóry.

Substancja pieniąca: Betaina kokosowa ma zdolność do tworzenia piany, co czyni ją popularnym składnikiem w produktach do pielęgnacji osobistej, które mają dobrą konsystencję piany, jak np. szampony czy żele pod prysznic.

Nawilżający środek pomocniczy: Betaina kokosowa może być również stosowana jako składnik nawilżający w produktach do pielęgnacji skóry, pomagając utrzymać odpowiednie nawilżenie skóry i włosów.

Stabilizator piany: W niektórych produktach, betaina kokosowa może również pełnić rolę stabilizatora piany, utrzymując konsystencję i jakość produktu.

Uwaga: Na etykiecie znajdują się niezbędne hasła ostrzegawcze, piktogramy, opracowane na podstawie Karty Charakterystyki. Wszystkie informacje znajdują się w dziale Bezpieczeństwo.