Olej Z Pestek Malin Nierafinowany Naturalny 500ml
Naturini

Olej Z Pestek Malin Nierafinowany Naturalny 500ml

181,90 zł
Przejdź do sklepu

Darmowa dostawa

Opis

Witaj w świecie zdrowia i urody NATURINIOferujemy Państwu szeroką gamę zdrowych, naturalnych, produktów takich jak: zimnotłoczone oleje, aromatyczne przyprawy, słodkie miody oraz bakalie.

Jesteśmy producentem zimnotłoczonych olei marki Naturini, dlatego kupując u nas, otrzymają państwo produkt najwyższej jakości, w 100% naturalny bez GMO.

OLEJ Z PESTEK MALIN 500ml• Tłoczony na zamówienie w naszej olejarni w Polsce• Nierafinowany, bez konserwantów i sztucznych barwników• Świeży, tłoczony na bieżąco, w temperaturze poniżej 40° C• Zachowuję wszystkie wartości odżywcze i swój naturalny kolor w odpowiedniej temperaturze 7° CINCI: Rubus Idaeus Seed OilCAS: 84929-76-0Olej z pestek malin Naturini tłoczymy na zamówienie ze starannie wyselekcjonowanych pestek maliny właściwej. Charakteryzuję się on wysoką zawartością cennych wielonienasyconych kwasów tłuszczowych: Omega-3 (kwas linolenowy) i Omega-6 (kwas linolowy) i fitosteroli, które wspomagają utrzymanie prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi wzmacniają układ odpornościowy. Jest on również bogatym źródłem minerałów i witamin w szczególności witaminy A i  E czyli naturalnego przeciwutleniacza.

Olej z pestek malin posiada złoty kolor i lekko orzechowy smak. Polecany jest zarówno do pielęgnacji twarzy, ciała jak i włosów.

Dzięki zawartości kwasów tłuszczowych łagodzi podrażnienia, stany zapalne, a tym samym przyspiesza regenerację skóry zatem idealnie sprawdzi się w walce z trądzikiem.

Ponadto, zawarta w oleju witamina E jest skutecznym antyoksydantem zapewniający efektywną ochronę skóry przed szkodliwym działaniem wolnych rodników.

Z kolei witamina A pobudza produkcję nowych komórek, a także reguluje wydzielanie sebum odpowiedzialnego za błyszczenie się skóry.

Wyróżnia się wyjątkowo silnym filtrem przeciwsłonecznym o faktorze UV B 28-50 (UV A ok 8), nie dopuszcza do powstawania przebarwień,Zawarte w oleju fitosterole przeciwdziałają starzeniu się skóry, ponieważ stymulują proces syntezy kolagenu, a także hamują aktywność enzymu odpowiedzialnego za rozkład elastyny. Wykazują także działanie przeciwzapalne, przeciwbakteryjne i przeciwgrzybicze oraz korzystnie wpływają na procesy regeneracji naskórka.

Jest to tzw. olej schnący czyli taki, który posiada w swoim składzie więcej wielonasyconych kwasów tłuszczowych niż jednonienasyconych. Dzięki temu nie pozostawi na skórze tłustych plam, szybko się wchłania i nie zapycha porów.

Dzięki lekkiej formule nie obciąża zbytnio pasm i dobrze się wchłania. Wystarczy wmasować klika kropli olejku w umyte, wilgotne włosy, by nawilżyć, je odżywić oraz wzmocnić.

Nie wymaga rozcieńczania i może być stosowany bezpośrednio na skórę jako serum. Warto również wzbogacić nim krem, balsam lub maseczkęMoże być stosowany wyłącznie na zimno, nie należy go podgrzewać, gdyż powoduje to utratę wartości odżywczych.

Ze względu na wysoką zawartość kwasów nienasyconych polecamy stosować go w produktach kosmetycznych jako substancję czynną w ilości 10-20%.

Oleje Naturini z powodzeniem mogą być wykorzystane jako podstawowy składnik do produkcji naturalnych kosmetyków jak mydeł czy kremów.

Dbamy o bezpieczny transport, aby otrzymali Państwo produkt najwyższej jakości:• oleje rozlewamy do ciemnych butelek PET. Chroni to olej w transporcie oraz przed działaniem promieniowania słonecznego, które powoduję utlenianie wrażliwych kwasów tłuszczowych.