Mocznik Substancja Nawilżająca 1kg Chmara Blend
Dostawa od 12,69 zł
Opis
Ten produkt jest to surowiec kosmetyczny, nie kosmetyk. Zawarte poniżej informacje pochodzą z ogólnie dostępnych informacji dostępnych z internetu i w literatury.
SUBSTANCJA LABORATORYJNA OPIS JEST O PRZYKŁADOWYM ZASTOSOWANIU MOCZNIKASkladniki INCI / Ingredients : UreaCAS:57-13-6WE:200‑315‑5Mocznik to biały bezwonny proszek, który posiada właściwości higroskopijne, przez co wykazuję znaczący wpływ na intensywne nawilżenie naskórka. Przenikania przez warstwę rogową naskórka. Wykazuje działa keratolitycznie (złuszcza zrogowaciały naskórek)Zalecane dozowanie: 2 - 15% w emulsjach, dodawać do fazy wodnejMocznik najczęściej łączy się z kwasem mlekowym (stabilizator) , salicylowym, lanoliną i gliceryną. Mocznik bardzo szybko i łatwo rozpuszcza się w wodzie i alkoholu, nie rozpuszcza się w tłuszczach.
Właściwości kosmetyczne mocznika:silnie nawilża, zmiękcza i wygładza skóręw niższych stężeniach działa regeneracyjnie i przeciwzapalnie na skórę, stężenie 2-5%w wyższych stężeniach wykazuję działanie złuszczające i przeciwzapalne, stężenie ok 10%Zastosowanie:Składnik w balsamach, maściach do pielęgnacji skóry suchej, przesuszonej, W kosmetykach przeznaczonych do cery trądzikowej, do problematycznej skóry (zmiany łuszczycowe) i bardzo suchej skóry
