Ekstrakt Olejowy z Dziurawca (Macerat) 50ml Chmara Blend
Dostawa od 12,69 zł
Opis
Ten produkt jest to surowiec kosmetyczny, nie kosmetyk. Zawarte poniżej informacje pochodzą z ogólnie dostępnych źródeł i mówią o potencjalnym zastosowaniu i właściwościach produktu. Surowiec jest półproduktem do dalszego tworzenia kosmetyków.
Olej z Dziurawca – Potencjalne WłaściwościOlej z dziurawca, uzyskiwany poprzez macerację ziela dziurawca (Hypericum perforatum) w oleju roślinnym, takim jak olej ze słonecznika lub oliwa z oliwek, jest surowcem wykorzystywanym w kosmetykach. Jego cechą charakterystyczną jest delikatne, czerwone zabarwienie, które może się różnić w zależności od partii surowca.
Doskonały jako olej bazowy do Maści, kremów na problemy skórnej✅Opakowanie: Szklane (w razie braku dostępności szklanych pojemników może być w plastikowym)✅Pojemność: 50ml✅Kolor: czerwonawy (nie ma intesywnej, czerwonokrwistej barwy)✅Surowiec kosmetyczny: przeznaczony do amatorskiej i profesjonalnej produkcji kosmetykówNależy podkreślić, że kolor oleju, który może mieć odcienie czerwieni do żółci, jest wynikiem obecności hyperycyny – naturalnego barwnika o czerwonym zabarwieniu.
Uwaga: ŚwiatłoczułośćKosmetyki zawierające olej z dziurawca mogą zwiększać wrażliwość skóry na światło słoneczne i promieniowanie UV. Rekomenduje się ich stosowanie wieczorem lub unikanie ekspozycji na słońce po aplikacji.
Właściwości kosmetyczne oleju z dziurawca:✔ Wspomaganie regeneracji naskórkaOlej z dziurawca często stosowany jest w kosmetykach przeznaczonych do skóry suchej, podrażnionej lub zmęczonej. Może wspierać procesy odbudowy, poprawiając jej ogólny wygląd i komfort.✔ Wyrównanie kolorytu i pielęgnacja skóry problematycznejFormuły wzbogacone olejem z dziurawca są często wybierane w produktach mających na celu wsparcie skóry o nierównomiernym kolorycie, z tendencją do niedoskonałości czy szorstkości.✔ Działanie kojące i wyciszająceJako składnik kosmetyczny, olej z dziurawca znajduje zastosowanie w preparatach do skóry wrażliwej, gdzie może wspierać uczucie ukojenia i przywrócenia równowagi po ekspozycji na czynniki zewnętrzne.✔ Idealny do masażuJego lekka, oleista konsystencja sprawia, że jest chętnie stosowany jako baza w kosmetykach do masażu, które mają na celu relaksację i odprężenie
