Olej z Rokitnika Nierafinowany 200ml Chmara Blend
Chmara Blend

Olej z Rokitnika Nierafinowany 200ml Chmara Blend

64,09 zł
Przejdź do sklepu

Dostawa od 12,69 zł

Opis

Ten produkt jest to surowiec kosmetyczny, nie kosmetyk. Zawarte poniżej informacje pochodzą z ogólnie dostępnych informacji  dostępnych z internetu i w literatury.

Olej Rokitnikowy Nierafinowany - Surowiec KosmetycznyOpis Produktu:Olej rokitnikowy to surowiec kosmetyczny, który pozyskiwany jest z nasion lub owoców rokitnika poprzez zimne tłoczenie. Rokitnik jest jedną z najbardziej wartościowych roślin na świecie dzięki swojej wysokiej zawartości witamin A, C, E, K, PP oraz karotenoidów. Dodatkowo jest bogaty w związki fenolowe i flawonoidy.⭐Informacja o produkcie⭐✅Skład: INCI: Hippophae Rhamnoides Oil✅Opakowanie: Szklane (w razie braku dostępności szklanych pojemników może być w plastikowym)✅Pojemność: 200ml✅Kolor: ciemno pomarańczowy✅Surowiec kosmetyczny: przeznaczony do amatorskiej i profesjonalnej produkcji kosmetyków⭐Jak stosować?✅Zalecane stężenie to od 1% do 100%.

Właściwości Oleju Rokitnikowego:Olej rokitnikowy według literatury może być wykorzystywany w leczeniu różnych chorób skóry, takich jak trądzik, egzema i stany zapalne spowodowane alergiami. Dzięki wysokiej zawartości witaminy C jest również skuteczny w redukcji przebarwień skóry.

Potencjalne Działanie Kosmetyczne:Działanie antybakteryjnePrzyspiesza gojenie ranZapobiega powstawaniu bliznChroni przed promieniami UVWspomaga leczenie oparzeńPotencjalne Zastosowanie na Różne Typy Cery:Cera trądzikowaCera naczynkowaCera dojrzałaCera sucha i łuszcząca sięCera z tendencją do alergii