Chmara Blend, Olejek eteryczny lawendowy, 30 ml

Chmara Blend, Olejek eteryczny lawendowy, 30 ml

24,38 zł
Przejdź do sklepu

Dostawa od 12,69 zł

Opis

Chmara Blend, Olejek eteryczny lawendowy, 30 mlOlejek eteryczny lawendowy pozyskiwany ze świeżych kwiatów lawendy lekarskiej. Olejek lawendowy ma słodki, lekki kwiatowy zapach, za który odpawiada linalol. Lawenda znana jest ze swoich zdolności łagodzących napięcie, stres, działanie przeciwbólowe, Naturalny olejek z lawendy stosowany jest jako środek balansujący emocje, łagodząc stany depresyjne. Ma działanie antyoksydacyjne, dzięki fitosterolom, flawonoidom i garbnikom.

Olejek eteryczny lawendowy - działanie:odprężające, kojące, zwalcza stres, wycisza i pomaga w zrelaksowaniu się,pozytywnie wpływa na ciało,zmniejsza produkcję łoju,świetny do aromaterapii - olejek lawendowy łagodzi bóle głowy i przeziębienie, wpływa korzystniej na cerę przyspieszając gojenie i regenerację skóry.zabija bakterie, które powodują infekcje skórną,łagodzi skutki ukąszeń.

Olejek lawendowy eteryczny - zastosowanieKremy na trądzik - Olejek lawendowy ma działanie bakteriobójcze, zmniejszające wydzielanie łoju, łagodzi stany zapalne, uszczelnia naczynia krwionośne, ponadto przyspiesza regenerację zmian potrądzikowych i zmniejsza obrzęki, naczynka i zaczerwienienia.

Działanie antycellulitowe i ujędrniające - wystarczy dodać parę kropli oleju lawendowego do balsamu lub kremu do ciała,Dodatek do kąpieli - dodaj kilka kropli olejku eterycznego lawendowego do wody, dzięki czemu kąpiel będzie znacznie przyjemniejsza, Olej lawendowy pomaga na ukąszenia po owadach oraz swędzenie skóry.

Olejek eteryczny lawendowy tworzy dobre kompozycje zapachowe z olejkiem:Cytrynowym , cedrowym, cyprysowym, eukaliptusowym, grejpfrutowym, z drzew herbacianego, kminkowym, rozmarynowym, kminkowym, miętowymPrzeciwwskazania do stosowania olejku lawendowego:Należy unikać kontaktu z oczami. Nie stosować wewnętrznie (doustnie). Nie stosuj bezpośrednio na cerę, należy rozcieńczyć go w oleju bazowym, np. oleju jojoba.

Przechowywanie olejku eterycznego lawendowego:Przechowywać w szczelnie zamkniętej butelce z ciemnego szkła w temperaturze pokojowej, w miejscu niedostępnym dla dzieci.

Uwagi:Na etykiecie znajdują niezbędne hasła ostrzegawcze, piktogramy pochodzące z Karty CharakterystykiINCI: LAVANDULA ANGUSTIFOLIA OIL & PARFUMSkład: Mieszanka olejków lawendowych (Lavandula angustifolia L.) i innych naturalnych frakcji Lavandula spp. oraz składników NI. Zawartość estrów utrzymywana jest na poziomie 40-42% poprzez dostosowanie ilości octanu linalylu.

Kraj pochodzenia: FrancjaRozmiar: 30 mlKolor: bezbarwny po jasno-żółtyTen produkt to surowiec kosmetyczny, nie kosmetyk.