Flara Sygnalizacyjna Raca Morska na zawleczkę MaXseM Czerwona HF0271 1 szt.
Dostawa od 13,99 zł
Opis
Raca Morska Maxsem Czerwona HF0271-RED– Flara Sygnalizacyjna P1 60 sRaca morska Maxsem HF0271-RED to efektowna czerwona flara sygnalizacyjna przeznaczona do uzyskania intensywnego, dobrze widocznego efektu świetlnego. Produkt marki MaxSem łączy mocny sygnał, kompaktową formę oraz wyrazisty niebieski kolor, dzięki czemu sprawdzi się jako element sygnalizacji i efektów świetlnych zgodnie z przeznaczeniem producenta.
Intensywny Czerwony Efekt ŚwietlnyFlara generuje czerwony efekt świetlny, który wyróżnia się mocną barwą i dobrą widocznością. Czas działania wynosi około 60 sekund, co pozwala uzyskać dynamiczny i czytelny efekt w krótkim czasie.
Najważniejsze Cechy ProduktuModel: HF0271-REDMarka: MaxSemTyp: raca morska / flara sygnalizacyjnaKolor efektu: czerwonyCzas działania: około 60 sekundKlasa CE: P1Ilość: 1 szt.
Efekt ŚwietlnyCzerwona raca morska Maxsem zapewnia czytelny sygnał świetlny o intensywnej barwie. Czas działania wynoszący około 60 sekund pozwala uzyskać stabilny i dobrze zauważalny efekt przez odpowiednio długi czas.
ZastosowanieRaca morska Maxsem czerwona może być stosowana jako wyrazisty sygnał świetlny oraz efekt wizualny w zastosowaniach zgodnych z instrukcją producenta. Kompaktowa forma ułatwia przechowywanie i przygotowanie produktu do użycia.
Dlaczego Warto Wybrać Ten Model?intensywny czerwony efekt świetlnyczas działania około 60 sekundprodukt marki Maxsemklasa CE P1kompaktowa forma i proste zastosowanieProdukt może pełnić funkcję świetlnej flary sygnalizacyjnej, jednak powinien być używany zgodnie z instrukcją producenta oraz obowiązującymi przepisami.
SpecyfikacjaNazwa produktu: Raca Morska Maxsem CzerwonaKod produktu: HF0271-REDKolor: czerwonyCzas trwania efektu: 60 sekundKlasa: CE P1Opakowanie: 1 sztukaRaca Morska Maxsem HF0271-REDto dobry wybór dla osób szukających niebieskiej flary sygnalizacyjnej o mocnym, wyraźnym efekcie świetlnym i czasie działania około 60 sekund.
Produkt należy stosować wyłącznie zgodnie z instrukcją producenta oraz obowiązującymi zasadami bezpieczeństwa.
Czas trwania (sek): 60Klasa CE: P1Kolor: CzerwonyMarka: MaxSemTyp: FlaraFirma odpowiedzialna za wprowadzenie produktu na rynek europejski:Podczas używania wyrobów pirotechnicznych należy pamiętać że:Wyroby pirotechniczne i ich odpalanie to niebezpieczna zabawa, dlatego wolno je odpalać wyłącznie pod nadzorem dorosłych.
Wybuchająca nagle petarda nie tylko może spowodować oparzenia rąk i twarzy, ale także poważniejsze uszkodzenia ciała np. utratę wzroku, palców lub całej ręki.
W pomieszczeniach zamkniętych oraz w pobliżu obiektów mogących być narażonych na pożar nie wolno używać wyrobów pirotechnicznych.
W stanie nietrzeźwym oraz w okolicznościach mogących narazić innych na niebezpieczeństwo nie odpalajmy petard.
Jeśli po odpaleniu fajerwerku lub wypaleniu lontu okaże się, że nie eksplodował, nie podchodźmy, aby sprawdzić, co się stało.
Petardy należy używać tylko i wyłącznie zgodnie z instrukcją zamieszczoną na opakowaniu.
Przed kupnem należy sprawdzić na opakowaniu znajduje się instrukcja w języku polskim.
Jedynie postępowanie zgodne z instrukcją gwarantuje bezpieczeństwo podczas odpalania petard.
Ograniczenia w używaniu fajerwerków wprowadzają zarówno przepisy kodeksu wykroczeń, jak i prawa lokalnego – w postaci uchwał rad gmin czy zarządzenia wojewody. W art. 51 k.w. opisano czyn polegający na zakłócaniu ciszy, spokoju i porządku publicznego. Przepis ten nie zawiera ograniczeń czasowych – obowiązuje nieprzerwanie cały rok. Dla wyczerpania znamion wykroczenia, a tym samym podjęcia interwencji przez policjanta, wymagane jest zgłoszenie osoby, której przeszkadza hałas. Zgodnie z k.w., sprawcy grozi mandat karny lub/i wniosek o ukaranie do sądu - grzywną do 5 tys. zł.
Przepisy prawa lokalnego w formie zarządzenia wojewody lub uchwały rady gminy wskazują ramy czasowe, w których dopuszcza się używanie fajerwerków, tj. np. w Sylwestra i Nowy Rok.
Ustawa z 22 czerwca 2001r. o wykonywaniu działalności gospodarczej w zakresie wytwarzania i obrotu materiałami wybuchowymi, bronią, amunicją oraz wyrobami i technologią o przeznaczeniu wojskowym lub policyjnym stanowi:- art.31 § 2 wyroby pirotechniczne mogą być sprzedawane wyłącznie osobom pełnoletnim, po okazaniu dokumenty tożsamości,- art. 37 kto sprzedaje wyroby pirotechniczne, wyłączone spod koncesji… osobom niepełnoletnim podlega karze grzywny, karz
