4 SZTUKI Srebrna Fontanna tortowa Triplex TXF359-6 25 cm 80 s na Wesele
Dostawa od 13,99 zł
Opis
FONTANNA TORTOWA 25CM SREBRNA TXF359-6 4sztFontanna tortowa Triplex TXF359 25 cm – srebrna, 4 sztukiFontanna tortowa Triplex TXF359 tworzy efekt srebrnych iskier, który podkreśla moment wniesienia tortu i dobrze prezentuje się na zdjęciach oraz nagraniach. Zestaw zawiera 4 fontanny o długości 25 cm i czasie działania około 80 sekund.
Efektowna oprawa tortu i uroczystościFontanny sprawdzą się jako dekoracja tortu urodzinowego, weselnego lub jubileuszowego. Srebrne iskry tworzą wyraźny efekt świetlny, dzięki któremu moment podania tortu staje się ważnym elementem przyjęcia.
Efekt srebrnych iskier – atrakcyjna oprawa tortu widoczna również na zdjęciach i filmach.
Czas działania około 80 sekund – wystarczająco długo na wniesienie tortu, wykonanie zdjęć i wspólne świętowanie.
Długość 25 cm – fontanna dobrze prezentuje się na większych tortach i wypiekach okolicznościowych.
Zestaw 4 sztuk – odpowiedni na wesele, urodziny, rocznicę, jubileusz lub inne przyjęcie.
Najważniejsze parametryProducent: TriplexModel: TXF359Liczba fontann w zestawie: 4 sztukiDługość: 25 cmWymiary jednej fontanny: 15 × 250 mmCzas działania: około 80 sekundEfekt: srebrne iskryWygląd owijki: złota z czerwonymi gwiazdkamiKategoria CE: F1Klasa ADR: 1.4GCertyfikat BAM: BAM-F1-0120Na jakie okazje pasują fontanny tortowe?
Zestaw można wykorzystać podczas urodzin, wesela, ślubu, rocznicy, jubileuszu, chrzcin, komunii oraz innych uroczystości. Fontanny pasują zarówno do tortu weselnego i urodzinowego, jak i do deserów oraz innych wypieków okolicznościowych.
Bezpieczne użytkowanieFontann należy używać zgodnie z instrukcją umieszczoną na opakowaniu. Przed uruchomieniem należy stabilnie umieścić produkt w wypieku, zachować wskazaną odległość od osób i materiałów łatwopalnych oraz nie pochylać się nad działającą fontanną.
Wybierz zestaw 4 srebrnych fontann tortowych Triplex TXF359 i przygotuj efektowną oprawę momentu podania tortu.
Czas trwania (sek): 80Marka: TriplexKlasa CE: F1Ilość w opakowaniu: 4Firma odpowiedzialna za wprowadzenie produktu na rynek europejski: TriplexPodczas używania wyrobów pirotechnicznych należy pamiętać że:Wyroby pirotechniczne i ich odpalanie to niebezpieczna zabawa, dlatego wolno je odpalać wyłącznie pod nadzorem dorosłych.
Wybuchająca nagle petarda nie tylko może spowodować oparzenia rąk i twarzy, ale także poważniejsze uszkodzenia ciała np. utratę wzroku, palców lub całej ręki.
W pomieszczeniach zamkniętych oraz w pobliżu obiektów mogących być narażonych na pożar nie wolno używać wyrobów pirotechnicznych.
W stanie nietrzeźwym oraz w okolicznościach mogących narazić innych na niebezpieczeństwo nie odpalajmy petard.
Jeśli po odpaleniu fajerwerku lub wypaleniu lontu okaże się, że nie eksplodował, nie podchodźmy, aby sprawdzić, co się stało.
Petardy należy używać tylko i wyłącznie zgodnie z instrukcją zamieszczoną na opakowaniu.
Przed kupnem należy sprawdzić na opakowaniu znajduje się instrukcja w języku polskim.
Jedynie postępowanie zgodne z instrukcją gwarantuje bezpieczeństwo podczas odpalania petard.
Ograniczenia w używaniu fajerwerków wprowadzają zarówno przepisy kodeksu wykroczeń, jak i prawa lokalnego – w postaci uchwał rad gmin czy zarządzenia wojewody. W art. 51 k.w. opisano czyn polegający na zakłócaniu ciszy, spokoju i porządku publicznego. Przepis ten nie zawiera ograniczeń czasowych – obowiązuje nieprzerwanie cały rok. Dla wyczerpania znamion wykroczenia, a tym samym podjęcia interwencji przez policjanta, wymagane jest zgłoszenie osoby, której przeszkadza hałas. Zgodnie z k.w., sprawcy grozi mandat karny lub/i wniosek o ukaranie do sądu - grzywną do 5 tys. zł.
Przepisy prawa lokalnego w formie zarządzenia wojewody lub uchwały rady gminy wskazują ramy czasowe, w których dopuszcza się używanie fajerwerków, tj. np. w Sylwestra i Nowy Rok.
Ustawa z 22 czerwca 2001r. o wykonywaniu działalności gospodarczej w zakresie wytwarzania i obrotu materiałami wybuchowymi, bronią, amunicją oraz wyrobami i technologią o przeznaczeniu wojskowym lub policyjnym stanowi:- art.31 § 2 wyroby pirotechniczne mogą być sprzedawane wyłącznie osobom pełnoletnim, po okazaniu dokumenty tożsamości,- art. 37 kto sprzedaje wyroby pirotechniczne, wyłączone spod koncesji… osobom niepełnoletnim podlega karze grzywny, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
Pamiętajmy o zachowaniu bezpieczeństwa przy odpalaniu fajerwerków, a przede wszystkim o rozsądku i rozwadze. Nigdy nie odpalajmy petard, trzymając
